Maras dakwerken: nieuwbouw dakbedekking & dakrenovatie

Maras dakwerken, meer dan 20 jaar ervaring!

Wie voor de keuze van dakbedekking staat, doet er goed aan een beroep te doen op Maras Dakwerken, geregistreerd aannemer van dakwerken in zowel nieuwbouw dakbedekking als dakrenovatie.

Onze diensten

Nieuwbouw dakbedekking

Het dak beschermt uw woning tegen de weersomstandigheden, maar het vervult ook een belangrijke esthetische functie als de “5de gevel” van uw woning. Zo is er modern, klassiek, cottage, pastoriestijl, bungalow, enz. Bij het bouwen van een nieuwe woning of het renoveren van uw dak moet u meestal rekening houden met een aantal stedenbouwkundige voorschriften. Deze geven onder andere aan welke gevelmaterialen, kroonlijsthoogte, dakhelling en dakbedekkingsmaterialen toegelaten zijn.

Dakrenovatie

Door de renovatie van uw dak verhoogt u de kwaliteit en de levensduur van uw woning (isolatie, waterdichtheid…).
Maar met een dakrenovatie kunt u ook uw woning een totaal ander uitzicht geven.
Het vervangen van een dak doet men dus niet alleen wanneer het lekt maar ook wanneer men het uitzicht van de woning als geheel wil verfraaien.

6% BTW
voor privéwoningen
ouder dan 10 jaar!

Maras dakwerken

Onze materialen

Wie voor de keuze van dakbedekking staat, doet er goed aan een beroep te doen op Maras Dakwerken, geregistreerd aannemer van dakwerken met meer dan 20 jaar ervaring in zowel nieuwbouw dakbedekking als dakrenovatie.

 

Kunstleien

De afgeronde randen van de lei verbeteren de evacuatie van water, vuil en mossen.
De randen zorgen ervoor dat het water niet meer op de rand van de lei kan blijven staan door de oppervlaktespanning. Het water parelt homogeen van de lei af en geeft stof- en vuilophopingen geen enkele kans.

Bovendien is een voeg tussen 2 leien met afgeronde randen veel opener dan dezelfde voeg tussen 2 rechte randen. Deze open voeg verbetert de afvoer van water en stof, en laat ook de zon toe om in de voeg te komen. Resultaat: minder kans op vuilafzetting en minder mosvorming!

Daarbij speelt ook het extra gladde oppervlakte van de lei, met drievoudige krasvaste afwerkingslaag, een essentiële rol.

 

Dakpannen

Welke types dakpannen bestaan er?
Het bijzonder uitgebreide en gevarieerde gamma kleidakpannen van Koramic omvat 20 modellen. Allen verschillend naar vorm en grootte. Naar vorm kan het gamma ingedeeld worden in verschillende types.

Pan met zachte golving en sluitingen: 
Pan met sluitingen en vlak waterafvoerend vlak. Ze is voorzien van een wel waardoor het dakvlak een zacht golvend uitzicht verkrijgt.

Vlakke pan met sluitingen: 
Pan met sluitingen en vlak waterafvoerend vlak. De pan geeft aan het dakvlak een vlak uitzicht. De pannen worden kruiselings geplaatst.

Bekijk zelf even de website van Koramic.

Bovendien is een voeg tussen 2 leien met afgeronde randen veel opener dan dezelfde voeg tussen 2 rechte randen. Deze open voeg verbetert de afvoer van water en stof, en laat ook de zon toe om in de voeg te komen. Resultaat: minder kans op vuilafzetting en minder mosvorming!

Daarbij speelt ook het extra gladde oppervlakte van de lei, met drievoudige krasvaste afwerkingslaag, een essentiële rol.

 

Epdm of Rubber

EPDM wordt sinds midden jaren zestig toegepast als dakbedekking. Het gaat gemiddeld meer dan 40 jaar mee en is op volledig milieuvriendelijke wijze recycleerbaar. Met EPDM kiest u ook voor een duurzaam en milieuvriendelijk product.

Door zijn extra lange levensduur en grote betrouwbaarheid is EPDM zo goed als onderhoudsvrij. Indien de EPDM rubberfolie om één of andere reden toch beschadigd wordt, scheurt het niet door. Wij werken hiervoor met RESITRIX.

 

Onderdaken

Delta-Maxx is een damp-open en capillaire onderdakfolie voor de bescherming van hellende daken. Het bestaat uit een scheurbestendig polyestervlies met een damp-open polyurethaanbekleding. Delta-Maxx kan in extreme situaties aan de onderzijde vocht opnemen dat daarna geleidelijk naar de biutenzijde afgevoerd wordt.

Groendaken

Meer en meer worden groendaken voorgeschreven vanuit Stedenbouw. De Vlaamse Gemeenschap subsidieert gemeentes voor milieu verbeterende maatregelen.

Subsidies
Meer en meer worden groendaken voorgeschreven vanuit Stedenbouw. De Vlaamse Gemeenschap subsidieert gemeentes voor milieuverbeterende maatregelen.

Isolatie
Een groendak werkt energiebesparend en geluiddempend, het vormt een uitstekende isolatie, waardoor woonst of werkruimte in de winter minder warmte verliest en in de zomer koeler blijft. Groendaken werken ook geluiddempend. Door de plaatsing van een groendak wordt het geluid van buitenaf nog beter gedempt dan een traditioneel plat dak.

Natuurlijke koeling van het gebouw
Vooral in de meest verstedelijkte gebieden stijgen de temperaturen van gevels en daken snel op warme, zonnige dagen. Als men in de kamer boven het plat dak het raam openzet om te verluchten, zal de warmte van de gevel en het dak zo binnenstromen.

Duurzaam
Een groendak is makkelijk te onderhouden en zorgt voor de bescherming van uw dakafdichting.

 

Asfalt

Bitumen dakbedekking, ook wel roofing of asfalt genoemd, is de meest voorkomende bedekking voor platte daken in België. Dit type dakbedekking kan overigens ook geplaatst worden op daken met een lichte helling. Bitumen worden gewonnen uit aardolie, en dit is nooit anders geweest zoals wel eens wordt beweerd. Het is een fabel dat bitumen sporen van teer bevat, teer wordt namelijk gewonnen uit houtskool. Bitumen zijn al decenia lang een vertrouwd materiaal om het dak mee te bedekken. Mits de juiste manier van plaatsing, gaat deze dakbedekking gemiddeld 25 jaar lang mee. Een kanttekening hierbij is wel dat dankzij nieuwe ontwikkelingen de levensduur van bitumen dakbedekking kan oplopen tot maximaal 35 jaar. Bitumen wordt op 2 verschillende manieren bewerkt, de APP bewerking en de SBS bewerking. Het is niet het geval dat het één vaker wordt gekozen dan het ander. Ook is het prijsverschil minimaal, de keuze kunt u dus het beste maken door de verschillende voordelen tegen elkaar af te wegen.
APP
De afkorting APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. Wanneer uw bitumen dakbedekking met APP is bewerkt betekent dit dat bitumen zijn verwerkt met een elastische kunststof. Dit maakt dat bitumen soepel blijft bij temperatuurverschillen. Ook is APP beter bestand tegen zon en UV-stralen dan de SBS variant.
SBS
De afkorting SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Bitumen bewerkt met SBS zijn net als APP elastisch. Wel heeft SBS een sterkere hechting waardoor de kans op lekkage minimaal is. Een nadeel is dat SBS bij blootstelling aan veel UV-straling poreus wordt. Wanneer u kiest voor SBS bitumen, raden wij aan om een laag grind op uw dak te laten aanbrengen om uw dak te beschermen tegen de stralingen. Zo kunt u ook met SBS de levensduur van 25 jaar behalen.

Wij werken uitsluitend met de Boer

Nog vragen over onze materialen?
Of wens je graag een offerte?

2023 Maras dakwerken. All rights reserved.